Kirjat

Metsän ja meren suku 

Rautakauden Pohjolaan sijoittuvaa romanttista sukusaagaa värittävät taianomainen pohjoisen luonnon kuvaus sekä suomalainen ja skandinaavinen mytologia.

Linnavuoren Tuuli - UUTUUS!

Myyttinen tarina metsästäjäneidosta, suomenpystykorvasta ja nuoresta lappalaisten kuninkaasta muinaisen Hämeen erämailla.

Kun karjalaiset valloittajat uhkaavat Hämeen rauhaa, Itämeren Aurin tytär päätyy vaaralliselle retkelle kohti pohjoista. Hakoisten linnavuorelle asettunut Auri toivoisi tyttärestään jatkajaa parantajantyölleen, mutta Tuuli on perinyt isänsä villin ja sotaisan luonnon. Hän mielii metsästäjäksi tai jopa taistelukentille, ei pitkästymään sairasvuoteiden ääreen. Hakoisille kantautuu viesti idän valloittajista, ja Tuulin veli lähetetään hakemaan hämäläisille liittolaisia pohjanmiesten parista. Tuuli karkaa salaa vanhemmiltaan mukaan retkelle, jolla hän kohtaa niin noitia, sulhasehdokkaita kuin hengenvaarallisia koettelemuksia.

>> LUKUNÄYTE

Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2017
Kirjailijavierailu ti 20.6.2017 klo 17.30
Messukylän kirjastossa Tampereella - tervetuloa!
Tekstin kieli: Suomi
Tiedot: Kovakantinen
ISBN/EAN: 9789511309147
Kannen suunnittelu: Timo Numminen
Julkaisu: 1/6/2017
Saatavana myös sähkökirjana!





Sarjassa aiemmin ilmestynyt:  

Itämeren Auri (2016)

Suolammen kylässä asuva nuori Auri aikoo kohota Hämeen mahtavimmaksi parantajaksi. Kun Auri eräänä päivänä pelastaa metsästä haavoittuneen, komean muukalaisen, hänen suunnitelmansa joutuvat vaakalaudalle. Parantajan tie ei ole vaimon tie, mutta merten takaa saapunut Haakon herättää Aurissa tunteita, joita vastaan on aina vain vaikeampi taistella. Mutta onko Haakon todellisuudessa se rauhanomainen kauppias, joka hän väittää olevansa? 

Aurin ja Haakonin tarina vie noitien ja tietäjien Hämeestä myrskyisälle Itämerelle, viikinkisotien ja rakkauden aalloille.

>> LUKUNÄYTE 

Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2016
Tekstin kieli: Suomi
Tiedot: Kovakantinen
ISBN/EAN: 9789511299899
Kannen suunnittelu: Timo Numminen
Julkaisu: 28/4/2016
Saatavana myös sähkökirjana!

"Johanna Valkaman Itämeren Auri on täyttänyt elämäni ja ajatukseni siitä asti, kun olen sen kirjakaupasta hakenut. Eilen illalla sain tarinan päätökseen. --- Itse lukeminen oli yhtä nautintoa, noin 400 sivua meni todella nopeasti. --- Itämeren Auri jää yöpöydälleni. Luen sen uudelleen seuraavan kuukauden aikana." - Kirjakko ruispellossa / Mari Saavalainen

Lue lisää arvioita (14) >>

Osta kirja:

Kirja löytyy useimpien kirjakauppojen valikoimista, mm.:

Klikkaa isommaksi






Novelliantologia Pienin ehdoin 

Klikkaa isommaksi!
Maaliskuussa 2015 Helsingin sanomissa oli seuraavanlainen ilmoitus:

"Lahjoitan arvokodin, Töölö, puistoalue 190m², pienin ehdoin. Tartu tilaisuuteen!"

Kuusi suomalaista kirjailijaa innostui tästä: Jokainen heistä laati oman myynti-ilmoituksen, tietenkin pienin ehdoin. Tämän jälkeen jokainen heistä kirjoitti tarinan...

Kuudessa hyvin erilaisessa tarinassa kerrotaan, mitä pienin ehdoin-lauseke myynti-ilmoituksessa voikaan tarkoittaa?

Lue hyytävät tarinat Pienin ehdoin -antologiasta!

Henry Aho: Vain rauhaa rakastavat huomioidaan
Jonna Mononen: Harvat ja valitut
Juha Mäntylä: Karhukorpi
Riku Talvitie: Unohtumaton auringonlasku
Arttu Tuominen: Uusi alku
Johanna Valkama: Humisevan harjun asukas

Johanna Valkaman "Humisevan harjun asukas" on kauhuromanttinen kertomus toimittaja Jonathan Ainsworthistä, joka päättää hankkia unelmiensa maatilan Little Grimsbystä, Englannin Lincolnshirestä, luonnonkauniin ja historiallisen Viking Wayn varrelta. Mutta humisevien kumpujen keskellä lepäävällä talolla on myös oma menneisyytensä...


Kirja Scaraben nettikaupassa! (hinta 22e sis.toimituskulut) >>

Lue bloggaus antologiasta: Jonnan Lukunurkkaus

"...Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä antologiassa on Johanna Valkaman novelli Humisevan harjun asukas. Pidin novellin hienosta historian havinasta ja kummitustarinamaisesta tyylistä. Tämä novelli erottui joukosta erityispiirteineen. Kuten aiemmin kirjoitin, kirjan aloitus oli todella hyvä, samoin oli kirjan lopetus.

Yleisesti ottaen Pieni ehdoin oli hyvin onnistunut antologia. Teema oli mielenkiintoinen ja sai kyllä omankin mielikuvituksen liikkeelle. Mietin novelleja lukiessani paljon jännityksen ja kauhun eroja ja totesin kauhun olevan aika vaativa tyyli. Kauhun luominen on vaikeaa koska kauhun kokeminen on ihmisille niin erilaista. Jokainen kokee sen omalla tavallaan. Itse en enää nykyään tosiaan välitä lukea kovin raakaa ja yksityiskohtaista kauhua. Myös kauhulla "mässäily" ei sovi itselleni yhtään. Pienin ehdoin novelleissa kauhua oli eri tavoin ja kirjailijat olivat saaneet teksteistään siten omanlaisiaan yksilöitä. Antologia oli minun mittapuullani pääasiassa sopivan kevytkauhuinen, ei mitenkään ahdistava, joten sopii varmasti myös muille kaltaisilleni vähemmän kauhua lukeville. Enemmän kauhua lukeville kirja antaa kyllä varmasti myös tarkoituksenmukaisen tunnelman." - Jonnan Lukunurkkaus -blogi