Romaanit

Ilkkalan Susanna - uusi sarja alkaa 2021!


Katariinanpyörä (Otava 2021) aloittaa Ilkkalan Susanna -sarjan, jossa seurataan nuorta ja neuvokasta leskeä nuijasodan jälkeisissä kuohuissa. Väkevä historiallinen romaani elävöittää renessanssin aikaa Ruotsi-Suomessa 1596-97.

Katariinanpyörä

Verinen nuijasota on ohi, mutta teilatun kapinapäällikön Jaakko Ilkan leski Susanna Katariina on yhä vaarassa, sillä Kyrön kirkonkylän väki syyttää Ilkan perikuntaa kapinan epäonnistumisesta. Tulenaran tilanteen ratkaistakseen Susanna päättää lähteä hakemaan suvultaan apua Turusta.

Pohjolan hansakaupan, maustekauppiaiden killan ja tervahovien keskellä kamppaillessaan Susanna kohtaa totuuden herransa ja kuninkaansa sodasta. Kumpi on lopulta vahvempi, tahto unohtaa vai taistella edelleen?

Saatavilla kovakantinen, e-kirja ja äänikirja.
Julkaisu 3/2021

» Osta kirja suomalainen.com:ista

Saatavilla useimmista Prismoista ja kirjakaupoista kautta maan. 


**************************************************************************

Metsän ja meren suku 

Rautakauden Pohjolaan sijoittuva romanttinen neliosainen sukusaagaa, jota värittävät taianomainen pohjoisen luonnon kuvaus sekä suomalainen ja skandinaavinen mytologia.

Jäävuonon Ruusu

Lumoava seikkailusarja laajenee uudelle mantereelle, missä rakkaus leimahtaa viikinkinaisen ja tuntemattoman soturin välillä. 

Erik Punaisen äpärätytär Freydis on kyllästynyt jäämään velipuolensa Leif Erikssonin varjoon. Hän lähtee uskaliaalle matkalle kohti salaperäistä Viinimaata. Purjehduksella retkikunta kohtaa merijäitä murskaavia valaita, myyttisiä villahärkiä ja suuria valkoisia susia. Perillä odottaa vielä suurempi haaste, kun Freydis tapaa poikkeuksellisen vahvan soturin, joka ei kavahda viikinkinaisen ylpeyttä. Kunnia ja tunteet kamppailevat Freydisin sisällä. Voiko Viinimaan viikinkien itseoikeutettu kuningatar vaihtaa leiriä ja kääntyä vieraan heimon puolelle?

Julkaisu 5.8.2019
Kustantaja: Otava
ISBN-13: 9789511340782
ISBN-10: 9511340786

Osta:
Suomalainen Kirjakauppa (kovakantinen)
Suomalainen Kirjakauppa (äänikirja)
Suomalainen Kirjakauppa (e-kirja)
Adlibris (kovakantinen)
Booky (kovakantinen)

» LUKUNÄYTE
» Kirjatraileri

Kaukosaarten Aino  

Lukijat hurmannut romanttinen seikkailu rautakauden Pohjolassa jatkuu! Itämeren Aurin poika päätyy Färsaarille ja uppoutuu druidien mystiseen taikapiiriin.

Kun maailman laidalla purkautuva tulivuori uhkaa pimentää Pohjolan revontulitaivaan, tietäjä ja tutkimusmatkailija Iki-Kuura herää vieraalta rannalta haaksirikon ainoana selviytyjänä. Hänet pelastaa viikinki Erik Tuulihattu, joka on itsekin päätynyt kauas kotoaan Färsaarille.
Erik kertoo Iki-Kuuralle luolissa asuvista hyljenaisista, jotka houkuttelevat miehiä aaltojen alle. Kohtalo johdattaa Iki-Kuuran tutkimaan hyljeihmisiin liittyvää salaisuutta. Entä kuka oli se punahiuksinen kaunotar, jonka hän näki rannalla haaksirikon jälkeen?


Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2018
Kovakantinen (ISBN 9789511324973)
Saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana
Julkaisu: 6/8/2018
Saatavana pokkarina elokuussa 2019.

» LUKUNÄYTE
» Kirjatraileri
Linnavuoren Tuuli 

Myyttinen tarina metsästäjäneidosta, suomenpystykorvasta ja nuoresta lappalaisten kuninkaasta muinaisen Hämeen erämailla.

Kun karjalaiset valloittajat uhkaavat Hämeen rauhaa, Itämeren Aurin tytär päätyy vaaralliselle retkelle kohti pohjoista. Hakoisten linnavuorelle asettunut Auri toivoisi tyttärestään jatkajaa parantajantyölleen, mutta Tuuli on perinyt isänsä villin ja sotaisan luonnon. Hän mielii metsästäjäksi tai jopa taistelukentille, ei pitkästymään sairasvuoteiden ääreen. Hakoisille kantautuu viesti idän valloittajista, ja Tuulin veli lähetetään hakemaan hämäläisille liittolaisia pohjanmiesten parista. Tuuli karkaa salaa vanhemmiltaan mukaan retkelle, jolla hän kohtaa niin noitia, sulhasehdokkaita kuin hengenvaarallisia koettelemuksia.

» 
LUKUNÄYTE
» Kirjatraileri

Kovakantinen loppuunmyyty.

Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2017
Tekstin kieli: Suomi
Kovakantinen (ISBN 9789511309147)
Saatavana e-kirjana ja äänikirjana
Julkaisu: 6/2017Itämeren Auri 

Suolammen kylässä asuva nuori Auri aikoo kohota Hämeen mahtavimmaksi parantajaksi. Kun Auri eräänä päivänä pelastaa metsästä haavoittuneen, komean muukalaisen, hänen suunnitelmansa joutuvat vaakalaudalle. Parantajan tie ei ole vaimon tie, mutta merten takaa saapunut Haakon herättää Aurissa tunteita, joita vastaan on aina vain vaikeampi taistella. Mutta onko Haakon todellisuudessa se rauhanomainen kauppias, joka hän väittää olevansa? 

Aurin ja Haakonin tarina vie noitien ja tietäjien Hämeestä myrskyisälle Itämerelle, viikinkisotien ja rakkauden aalloille.

» LUKUNÄYTE 
» Kirjatraileri

Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2016
Kovakantinen (ISBN 9789511299899)
Saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana
Julkaisu: 4/2016


"Johanna Valkaman Itämeren Auri on täyttänyt elämäni ja ajatukseni siitä asti, kun olen sen kirjakaupasta hakenut.
Eilen illalla sain tarinan päätökseen. ---

Itse lukeminen oli yhtä nautintoa, 
noin 400 sivua meni todella nopeasti. ---
Itämeren Auri jää yöpöydälleni. Luen sen uudelleen seuraavan kuukauden aikana." - Kirjakko ruispellossa

Lue lisää arvioita (14) >>Osta kirja:

Kirja löytyy useimpien kirjakauppojen valikoimista, mm.:

Klikkaa isommaksi


Novelliantologiat 

Matkamuisto

Maneki neko on perinteinen aasialainen vaurauden- ja onnensymboli - mutta tuoko kissapatsas todella onnea? Kuusi suomalaista kirjailijaa tarttui haasteeseen... 

Kuudessa hyvin erilaisessa tarinassa palataan arkeen ikimuistoisen matkan jälkeen. Mutta mitä matkalaukussa tulikaan kannettua kotiin?


Henry Aho: Huora
Jonna Mononen: Kun satakieli vaikeni
Juha Mäntylä: Se vitun kissapatsas
Riku Talvitie: Ikuisesti iholla
Arttu Tuominen: Luomi
Johanna Valkama: Hermia Tengu

Kustantaja: Lector
Painovuosi: 2018

Osta Adlibriksesta >>


Pienin ehdoin 

Klikkaa isommaksi!
Maaliskuussa 2015 Helsingin sanomissa oli seuraavanlainen ilmoitus:

"Lahjoitan arvokodin, Töölö, puistoalue 190m², pienin ehdoin. Tartu tilaisuuteen!"

Kuusi suomalaista kirjailijaa innostui tästä: Jokainen heistä laati oman myynti-ilmoituksen, tietenkin pienin ehdoin. Tämän jälkeen jokainen heistä kirjoitti tarinan...

Kuudessa hyvin erilaisessa tarinassa kerrotaan, mitä pienin ehdoin-lauseke myynti-ilmoituksessa voikaan tarkoittaa?

Lue hyytävät tarinat Pienin ehdoin -antologiasta!

Henry Aho: Vain rauhaa rakastavat huomioidaan
Jonna Mononen: Harvat ja valitut
Juha Mäntylä: Karhukorpi
Riku Talvitie: Unohtumaton auringonlasku
Arttu Tuominen: Uusi alku
Johanna Valkama: Humisevan harjun asukas

Kustantaja: Scarabe
Painovuosi: 2017

Johanna Valkaman "Humisevan harjun asukas" on kauhuromanttinen kertomus toimittaja Jonathan Ainsworthistä, joka päättää hankkia unelmiensa maatilan Little Grimsbystä, Englannin Lincolnshirestä, luonnonkauniin ja historiallisen Viking Wayn varrelta. Mutta humisevien kumpujen keskellä lepäävällä talolla on myös oma menneisyytensä...


Kirja Scaraben nettikaupassa! (hinta 22e sis.toimituskulut) >>

Arvioita:

Jonnan Lukunurkkaus:

"...Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä antologiassa on Johanna Valkaman novelli Humisevan harjun asukas. Pidin novellin hienosta historian havinasta ja kummitustarinamaisesta tyylistä. Tämä novelli erottui joukosta erityispiirteineen. Kuten aiemmin kirjoitin, kirjan aloitus oli todella hyvä, samoin oli kirjan lopetus.

Yleisesti ottaen Pieni ehdoin oli hyvin onnistunut antologia. Teema oli mielenkiintoinen ja sai kyllä omankin mielikuvituksen liikkeelle. Mietin novelleja lukiessani paljon jännityksen ja kauhun eroja ja totesin kauhun olevan aika vaativa tyyli. Kauhun luominen on vaikeaa koska kauhun kokeminen on ihmisille niin erilaista. Jokainen kokee sen omalla tavallaan. Itse en enää nykyään tosiaan välitä lukea kovin raakaa ja yksityiskohtaista kauhua. Myös kauhulla "mässäily" ei sovi itselleni yhtään. Pienin ehdoin novelleissa kauhua oli eri tavoin ja kirjailijat olivat saaneet teksteistään siten omanlaisiaan yksilöitä. Antologia oli minun mittapuullani pääasiassa sopivan kevytkauhuinen, ei mitenkään ahdistava, joten sopii varmasti myös muille kaltaisilleni vähemmän kauhua lukeville. Enemmän kauhua lukeville kirja antaa kyllä varmasti myös tarkoituksenmukaisen tunnelman." - Jonnan Lukunurkkaus -blogi

mininkirjat:

"---
Johanna Valkama: Humisevan harjun asukas. Woohoo, tämä oli todella hyvä ja mielenkiintoinen tarina. Pidin valtavasti tästä. Täytyy ton Valkaman kirjoittama kirja ottaa lukuun joku kerta. Hänessä on sitä jotakin. Kattoo mitenkä kolahtaa.

Siitä on aikaa kun viimeksi tällaisia kauhutarinoita lukenut. Tämä oli hyvä kokonaisuus. Parasta/huonointa ei voi sanoa. Jokainen omalla tavallaan hyvä. Oma maku sinänsä muuttunut että en niin paljon kauhukirjoja lue. Tällainen monipuolinen monen kirjailijan kokonaisuus oli hyvä lukukokemus kuin täys pitkä kirja." - mininkirjat -blogi