Romaanit

Tervahovi  **UUTUUS**

Astu suurvalta-ajan Pohjolaan, jossa oikutteleva kuningatar päättää sukujen nousun ja tuhon!

Tukholma 1643. 

Tervaporvari Susanna Katariina Weckin seesteinen elämä murenee, kun kaupunkitalon ovelle kolkuttavat leskiminiä ja outoja unia näkevä lapsenlapsi. Leski hakee kuningatar Kristiinalta oikeutta valtakunnan sodissa palvelleille ratsutiloille, myös tutulle Ilkkalan mahtitalolle.

Tervakomppania virittelee purjeitaan Tukkiholmissa, ja ilman omaa tervalaivaa Weckin kauppahuone on ajautumassa vastatuuleen. Rakastetun sarjan päätösosassa Susanna Katariinan on kohdattava juonitteleva hovi, vallasta kamppaileva ylhäisporvaristo - ja kenties myös jäisille merille kadonnut rakastettunsa.

Ilmestyy 12.4.2023.

» Tilaa kirja suomalainen.com:ista


Kuningatarlaiva

Purjehdi 1600-luvun tervantuoksuiseen pohjolaan, joka tulvii viikinkiajan myyttejä, vanhaa taikauskoa
ja uuden ajan ideologiaa.

Porvarileski Susanna Katariina Weck on nuijasodan myllerrysten jälkeen pystyttänyt kauppaverkoston valtakunnan pääkaupunkiin. Kun kuningas tekee kunnianhimoisen sotalaivatilauksen, Susanna Katariina laittaa kaiken tarmokkuutensa peliin. Rakenteilla olevan Wasa-laivan särmikäs kapteeni Söfring Hansson pystyy ehkä pehmittämään kovaa kaupantekoa, kenties myös yksinäistä sydäntä. Kuningatarlaivaa varten tehdyt tervatilaukset varmistavat niin kauppahuoneen kuin Kyrönmaalle jääneiden lasten toimeentulon - tai tuhoavat hartaudella rakennetun unelman paremmasta.

***

Neljäsataa vuotta sitten kaikki oli toisin, vai oliko? Vuoden 1625 Ruotsin valtakunnan kehityvä pääkaupunki Tukkiholmi kärsii rutosta ja varustautuu vastahakoisesti Puolan sotaan. Kuningatarlaiva on toinen, itsenäinnen osa nuijasojan jälkeiseen aikaan sijoittuvassa historiallisessa sarjassa, jonka ensimmäinen osa Katariinanpyörä oli ehdolla Pohjalaisen kirjallisuuspalkinnolle.

Ilmestyi 20.6.2022.



Katariinanpyörä


Verinen nuijasota on ohi, mutta teilatun kapinapäällikön Jaakko Ilkan leski Susanna Katariina on yhä vaarassa, sillä Kyrön kirkonkylän väki syyttää Ilkan perikuntaa kapinan epäonnistumisesta. Tulenaran tilanteen ratkaistakseen Susanna päättää lähteä hakemaan suvultaan apua Turusta.

Pohjolan hansakaupan, maustekauppiaiden killan ja tervahovien keskellä kamppaillessaan Susanna kohtaa totuuden herransa ja kuninkaansa sodasta. Kumpi on lopulta vahvempi, tahto unohtaa vai taistella edelleen?


Katariinanpyörä (Otava 2021) aloittaa sarjan, jossa seurataan nuorta neuvokasta porvarileskeä nuijasodan jälkeisissä kuohuissa. Väkevä historiallinen romaani elävöittää renessanssin aikaa Ruotsi-Suomessa 1500-luvun lopulla.

Saatavilla kovakantinen, e-kirja ja äänikirja.
Julkaisu 3/2021

» Osta kirja suomalainen.com:ista

Saatavilla useimmista Prismoista ja kirjakaupoista kautta maan. 


**************************************************************************

Metsän ja meren suku -sarja

Rautakauden pohjolaan sijoittuva neliosainen sukusaaga, jota värittävät taianomainen pohjoisen luonnon kuvaus sekä suomalainen ja skandinaavinen mytologia. Kirjat ovat sarjan itsenäisiä osia. 

Jäävuonon Ruusu (Otava 2019)

Metsän ja meren suku 4

Lumoava historiallinen sarja laajenee uudelle mantereelle, missä rakkaus leimahtaa viikinkinaisen ja tuntemattoman soturin välillä. 

Erik Punaisen äpärätytär Freydis on kyllästynyt jäämään velipuolensa Leif Erikssonin varjoon. Hän lähtee uskaliaalle matkalle kohti salaperäistä Viinimaata. Purjehduksella retkikunta kohtaa merijäitä murskaavia valaita, myyttisiä villahärkiä ja suuria valkoisia susia. Perillä odottaa vielä suurempi haaste, kun Freydis tapaa poikkeuksellisen vahvan soturin, joka ei kavahda viikinkinaisen ylpeyttä. Kunnia ja tunteet kamppailevat Freydisin sisällä. Voiko Viinimaan viikinkien itseoikeutettu kuningatar vaihtaa leiriä ja kääntyä vieraan heimon puolelle?

Julkaisu 5.8.2019
Kustantaja: Otava
ISBN-13: 9789511340782
ISBN-10: 9511340786

Osta:
Suomalainen Kirjakauppa (kovakantinen)
Suomalainen Kirjakauppa (äänikirja)
Suomalainen Kirjakauppa (e-kirja)
Adlibris (kovakantinen)
Booky (kovakantinen)

» LUKUNÄYTE
» Kirjatraileri

Kaukosaarten Aino  (Otava 2018)

Metsän ja meren suku 3

Lukijat hurmannut romanttinen seikkailu rautakauden Pohjolassa jatkuu! Itämeren Aurin poika päätyy Färsaarille ja uppoutuu druidien mystiseen taikapiiriin.

Kun maailman laidalla purkautuva tulivuori uhkaa pimentää Pohjolan revontulitaivaan, tietäjä ja tutkimusmatkailija Iki-Kuura herää vieraalta rannalta haaksirikon ainoana selviytyjänä. Hänet pelastaa viikinki Erik Tuulihattu, joka on itsekin päätynyt kauas kotoaan Färsaarille.
Erik kertoo Iki-Kuuralle luolissa asuvista hyljenaisista, jotka houkuttelevat miehiä aaltojen alle. Kohtalo johdattaa Iki-Kuuran tutkimaan hyljeihmisiin liittyvää salaisuutta. Entä kuka oli se punahiuksinen kaunotar, jonka hän näki rannalla haaksirikon jälkeen?


Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2018
Kovakantinen (ISBN 9789511324973)
Saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana
Julkaisu: 6/8/2018
Saatavana pokkarina elokuussa 2019.

» LUKUNÄYTE
» Kirjatraileri




Linnavuoren Tuuli (Otava 2017)

Metsän ja meren suku 2

Myyttinen tarina kertoo metsästäjäneidosta ja nuoresta lappalaisten kuninkaasta muinaisen Hämeen erämailla.

Kun karjalaiset valloittajat uhkaavat Hämeen rauhaa, Itämeren Aurin tytär päätyy vaaralliselle retkelle kohti pohjoista. Hakoisten linnavuorelle asettunut Auri toivoisi tyttärestään jatkajaa parantajantyölleen, mutta Tuuli on perinyt isänsä villin ja sotaisan luonnon. Hän mielii metsästäjäksi tai jopa taistelukentille, ei pitkästymään sairasvuoteiden ääreen. Hakoisille kantautuu viesti idän valloittajista, ja Tuulin veli lähetetään hakemaan hämäläisille liittolaisia pohjanmiesten parista. Tuuli karkaa salaa vanhemmiltaan mukaan retkelle, jolla hän kohtaa niin noitia, sulhasehdokkaita kuin hengenvaarallisia koettelemuksia.

» 
LUKUNÄYTE
» Kirjatraileri

Kovakantinen on loppuunmyyty.

Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2017
Tekstin kieli: Suomi
Kovakantinen (ISBN 9789511309147)
Saatavana e-kirjana ja äänikirjana
Julkaisu: 6/2017



Itämeren Auri (Otava 2016)

Metsän ja meren suku 1

Suolammen kylässä asuva nuori Auri aikoo kohota Hämeen mahtavimmaksi parantajaksi. Kun Auri eräänä päivänä pelastaa metsästä haavoittuneen, komean muukalaisen, hänen suunnitelmansa joutuvat vaakalaudalle. Parantajan tie ei ole vaimon tie, mutta merten takaa saapunut Haakon herättää Aurissa tunteita, joita vastaan on aina vain vaikeampi taistella. Mutta onko Haakon todellisuudessa se rauhanomainen kauppias, joka hän väittää olevansa? 

Aurin ja Haakonin tarina vie noitien ja tietäjien Hämeestä myrskyisälle Itämerelle, viikinkisotien ja rakkauden aalloille.

» LUKUNÄYTE 
» Kirjatraileri

Kustantaja: Otava
Painovuosi: 2016
Kovakantinen (ISBN 9789511299899)
Saatavana myös e-kirjana ja äänikirjana
Julkaisu: 4/2016


"Johanna Valkaman Itämeren Auri on täyttänyt elämäni ja ajatukseni siitä asti, kun olen sen kirjakaupasta hakenut.
Eilen illalla sain tarinan päätökseen. ---

Itse lukeminen oli yhtä nautintoa, 
noin 400 sivua meni todella nopeasti. ---
Itämeren Auri jää yöpöydälleni. Luen sen uudelleen seuraavan kuukauden aikana." - Kirjakko ruispellossa

Lue lisää arvioita (14) >>



Osta kirja:

Kirja löytyy useimpien kirjakauppojen valikoimista, mm.:

Klikkaa isommaksi





Kuvitettu satukirja


Hiidenväen tarinoita 

Kaikki tuntevat suomalaiset tontut, mutta asustaako metsässä muutakin väkeä? Keitä ovatkaan nuo tummahipiäiset sammalen peittämät hiitolaiset, jotka asustavat jylhissä louhikoissa, kivisissä hiidenpelloissa ja sammaloituneiden muurahaispesien onkaloissa? Ovatko he matkanneet esi-isiemme luokse Aliseen - vai muuttuneet vallan näkymättömiksi?

Hiidenväen tarinoita kertoo alakouluikäisen Vilin seikkailuista Hiisivuoren koulussa ja lähimetsässä. Kahdeksan hauskaa, lyhyttä ja opettavaista tarinaa palauttavat unohdetun hiidenväen takaisin nuoren kansan tietoisuuteen. Hiitolaiset eivät ole hävinneet - he ovat vain muuttuneet näkymättömiksi!

8 akvarellikuvitettua satua. Mukana myös värityssivuja.

Loppuunmyyty.

Kirjan tiedot
Tarinat ja kuvitus: Johanna Valkama
Kustantaja: Lector
Painovuosi: 2018
ISBN: 9789527040911
Kovakantinen
Akvarellikuvitus
Julkaisu: 8/2018

 


Kirja-arviot:


"Tarinoissa on hyviä opetuksia, mystiikkaa ja se on hyvin luonnonläheinen. Huomaa että luonto on kirjailijalle tärkeä ja arvokas. Todella kauniit akvarellikuvat kruunaavat tarinat ja tuo tunnelman iholle. Kirja sisältää myös väristyssivuja, joita pääsee itse värittämään. Teksti on hyvin sujuvaa ja lumoavaa. Meidän 4-vuotias poika jaksoi hyvin kuunnella tarinoita, oli kiinnostunut ja innostunut niistä. Voi sanoa että lastenkirja on varsin onnistunut kun se uppoaa sekä lapseen että vanhempaan."

Pirkkalainen-lehti 10.10.2018




Seuraa blogia