Kuningatarlaiva purjehtii pian kirjakauppoihin

 


Maanantaina 20.6 klo 18-19 vietetään kuudennen historiallisen romaanini julkkareita Nokialla uudessa kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa. Tällä kertaa iloitsen erityisesti mahdollisuudesta tavata lukijoita, sillä edellisellä kerralla julkkarit pidettiin Facebook Liven kautta. 

Ohjelmassa on haastattelu ja tilaisuudessa on mahdollista ostaa signeerattu kirja. Jokainen kirjan hankkija saa mukaan kirjanmerkin ja kiitokseni. Tervetuloa kirjan julkaisutilaisuuteen! Ja ellet pääse Nokialle, ei hätää. Juhannusviikolla pidämme myös Livejulkkarit Otavan Facebook-kanavalla tiistaina 21.6. klo 17. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan!



Ennakkotilaa kirja suomalainen.comista: 


Tervaporvari Susanna Katariina Weckin matka Kyrönmaan Ilkkalasta jatkuu valtakunnan pääkaupungissa, Tukkiholmissa, vuonna 1625. 

Kauppahuone on saanut jalansijan kaupungista, mutta vastoinkäymiset eivät ole ohi. Susanna Katariinan liikekumppani menehtyy ja hänen pitää löytää uusi ankkuri ja verkosto toiminnalleen. Maustekaupan tulevaisuus näyttää hankalammalta kuin tervan, jota virtaa laivalästeinä Suomesta kauppakisällin ja osakkaan Hanneksen avulla. Piritan käsityöt varmistavat Susanna Katariinan pääsyn parempiin piireihin, mutta matka kaupungin kermaan, raadin jäseneksi ei ole ruusuilla tanssia. 

Siltojen välistä kaupunkia koettelevat rutto, Puolan sodan verotus ja viimein myös luonnon voimat. Voiko Susanna Katariina  löytää uuden mahdollisuuden kuninkaan tilaaman sotalaivan Wasan avulla? Entä selviytyykö hän kunnialla ensikohtaamisesta aikuisen poikansa Josefin kanssa? Perillinen kun uskoo äitinsä jo jättäneen taakseen kaikki köyhien talonpoikien ongelmat... 

Tukholman vanhan kaupungin kujilla Susanna törmää merillä karaistuneeseen kapteeni Söfring Hanssoniin, joka kylvää kauhua ja ihastusta kaupungin säädyttömän ja säädyllisen hameväen joukossa. Sekä kohtalolla että neuvokkuudella on kätensä pelissä, kun yritteliäs porvarileski luovii kohti menestystä ja vakavaraisuutta. Matkan varrella lukijalle aukeaa 1600-luvun suomalaisten elämää ja historian monia kerroksia huokuvaa tunnelmaa Suomen vanhassa pääkaupungissa, Tukholmassa.

Seuraavassa blogissani kerron hiukan ajatuksiani kirjan synnystä ja sen historiallisista hahmoista. Lisäksi pohdin suomalaisten suhdetta Ruotsiin ja Tukholmaan 400 vuotta sitten ja nyt. 



Aikatauluja:


toukokuu

ma 23.5.2022 Kirjakävelyllä-podcast: Historiankirjoittajat. 

Mukana Johanna Valkama, Heli Galliano ja historioitsija Katja Tikka, juontaja kirjailija Anna Paldar. Podcast-tallenne kuunneltavissa Facebookissa kirjailija Anna Paldarin sivuilla:
>> Tulossa Spotifyihin 28.5.!


kesäkuu (juhannusviikon alussa)

ma 20.6.2022 Kuningatarlaiva -kirjan julkaisutilaisuus klo 18-19
Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta, Härkitie 6, Nokia 

Tilaisuus järjestetään kirjaston aulakahvilassa. Ohjelmassa haastattelu, jonka jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ostaa signeerattu kirja. Kirjan ostajalle Ilkkalan Susanna -kirjanmerkki kaupanpäälle. Paikalla on Suomalaisen Kirjakaupan myyntipiste, jossa käy korttimaksu. Tervetuloa!

Kuningatarlaivan valtakunnalliset Facebook Live -kirjan julkkarit 21.6. 
Otavan Facebook-kanavalla klo 17!
Tervetuloa mukaan osoitteessa: https://www.facebook.com/otavankirjat


syyskuu

**päivä muuttunut** 
23.9.2022 klo 17-18 Helsingin keskustakirjasto Oodi:
Millaista suomalaisten oli elää ja yrittää 1600-luvun Tukholmassa?  

Kirjailijavierailu ja haastattelu yhdessä historioitsija Katja Tikan kanssa. Katja toimi Kuningatarlaivan esilukijana ja historiallisten faktojen tarkastajana. Keskustelemme aiheesta Katjan väitöskirjan Laivojen tuomaa lakia: Ruotsin ensimmäiset kauppakomppaniat 1600-luvulla ja historiallisen romaanini Kuningatarlaivan pohjalta.



Ylempi kuva: Kuningatar Kristiinan kruunajaisiin valmistunut kuva Tukholmasta vuonna 1650. Wolfgang Hartmann, Tukholman kaupungin museo. Kuva löytyy myös kirjan esilehdeltä. Vasemmalla Södermalm, etualalla Blasieholmen/Skeppsgården ja oikealla Norrmalm/Norra Förstaden. Tukholman vanha lempinimi on "kaupunki siltojen keskellä".  

Alempi kuva: Kirjan tapahtumapaikkoja Tukholman vanhimman 1625-vuodelta säilyneen kartan päällä.

Kommentit

Seuraa blogia